Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Gulaš sa belim mesom i testeninom

Gulaš sa belim mesom i testeninom

gulas-sa-belim-pilecim-mesom

Priprema

Makaron

Luk iseći na kockice pa ga propržiti zajedno sa iseckanom šargarepom, dodati začine, biber i lovorov list. Sve zajedno dinstati 15 minuta. Zatim dodati na kockice isečeno belo meso. Sve zajedno dinstati još 20 minuta dolivajući pomalo vode (ukupno treba 2dl vode).

Napraviti zapršku: na malo ulja propržiti 1 kašiku brašna dodati 1 kašičicu aleve paprike i sipati u skuvan gulaš. Dobro promešati i vratiti na vatru još 5 minuta.

Servirati sa obarenom testeninom.

 

Zahvaljujemo se Slađani Avramović Šćekić na ovom receptu.

Sastojci

  • 400g makarona
  • 500 g belog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika suvog začina
  • ½ kašičice bibera
  • 2-3 lista lovora

Ostavite komentar