Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Mađarski gulaš

Mađarski gulaš

madjarski-gulas

Priprema

siroki-rezanac

Luk sitno iseckajte i propržite na ulju, dodajte sečeno meso i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri da omekša. Šargarepu isecite na kolutove i dodajte mesu. Dodajte sitno sečen beli luk, sok od paradajza, so, biber, začine, crvene začinske i tucane ljute paprike. Prelijte vodom toliko da pokrije meso. Poklopite i kuvajte sat i po na laganoj vatri, (što se gulaš duže kuva sve je bolji).

Povremeno lagano promešajte ili protresite šerpicu.

Testeninu kuvajte desetak minuta u vrijućoj posoljenoj vodi u kojoj ste stavili kašiku ulja. Kuvanu testeninu procedite i poslužite uz gulaš… Prijatno.

 

Zahvaljujemo se Adiliji Hodža na ovom receptu!

Sastojci

  • 500 grama telećeg mesa za gulaš
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1,5 dcl. soka od paradajza
  • so
  • biber
  • kašičica crvene začinske paprike
  • kašičica ljute tucane paprike
  • šolja vode
  • malo ulja
  • pakovanje širokih rezanaca

Ostavite komentar