Priprema
Paprike ispecite, ohladite, oljuštite, očistite od semneki i isecite na trake.
Patlidžan isecite na kockice i sa seckanim belim lukom kratko ispržite na 4 kašike vrelog maslinovog ulja.
Illi makarone skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, ocedite, preručite u posudu za serviranje, prelijte preostalim maslinovim uljem i promešajte.
Dodajte trake od pečene paprike, prženi patlidžan i oceđene kapare. Posolite, pobiberite, dodajte krem-sir, snažno promešajte, ukrasite listićima žalfije i odmah servirajte.
Sastojci
- 350 g testenine
- 2 paprike
- 2 manja patlidžana
- čen belog luka
- 200 g krem-sira
- 6 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike kapara iz ulja
- grančica žalfije
- so i biber