Priprema
U velikoj šerpi slane vode skuvajte spagete. Dok se kuva testenina, na niskoj temperaturi rastopite margarin i dodajte brašno i uz mešanje kuvajte 2 minuta, pazeći da se ne stvore grudvice. Zatim polako dodajte pavlaku za kuvanje. Dodajte luk, beli luk, papriku, origano i bosiljak i kuvajte 5 minuta. Umutite jaje pa dodajte u masu.
Kuvane špagete procediti i isprati pod mlazom hladne vode kako se ne bi slepile, dodajte pavlaku sa svim začinima koje smo pripremili kao i seckanu piletinu i spanać, posolite i pobiberite po ukusu. Nauljiti podmetače za mafine i viljuškom namotati špagete i prebaciti ih u kalup formirajući gnezdo. U sredini svakog napraviti malo udubljenje, pa dodati seckanu slaninicu. Preko narendati kačkavalj i peći ih 20 minuta na 180 stepeni C.
Zahvaljujemo se Bojani Đurović na ovom receptu!
Sastojci
- 300g testenine špageti
- 500ml neutralne pavlake za kuvanje
- 2 kašike brašna
- 30g margarina
- ½ glavice crnog luka (sitno seckanog)
- 2 čena belog luka (sitno seckanog)
- ½ kašičice tucane paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- 1 jaje
- 120g blanširanog sitno iseckanog spanaća
- 120g kačkavalja
- 400g pilećeg obarenog belog mesa iseckano na kockice
- 200g mesnate slanine