Priprema
Oljuštiti crni i beli luk. Crni luk iseći u komadiće, a beli luk u kolutove. Papriku i tikvice oprati, očistiti i osušiti. Papriku iseći u trake, a tikvice u kockice. Iščupkati listiće timijana i sitno ih iseći. Zagrejati ulje u šerpi i oba luka staklasto propržiti. Posuti šećerom i luk blago karamelizovati. Dodati tikvice i parčiće paprike, pa kratko zajedno prodinstati. Dodati paradajz isečen na kriške, ½ kašičice tabaska, 1l vode, mešavinu biljnih začina i seckani timijan. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta. Na kraju još malo začiniti ostatkom tabaska. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Zatim je zajedno sa skuvanim povrćem prebaciti u dublju činiju za supu. Fetu iseći u kockice, a Iz maslina izvaditi koštice, pa ih iseći u tanke kolutove. Kolutove maslina i kockice feta sira rasporediti preko izmešane testenine sa povrćem. Po želji, ukrasiti začinskim biljem i služiti dok je još toplo.
Sastojci
- 250g crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 400g tikvica
- 4 grančice timijana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 paradajza
- Tabasko sos
- 2 kašičice mešavine biljnog začina
- 200g feta sira
- 100g crnih maslina
- 200g testenine
- So