Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Predjela i salate » Povrće sa testeninom i fetom

Povrće sa testeninom i fetom

Povrće sa testeninom i fetom

Priprema

Spirala

Oljuštiti crni i beli luk. Crni luk iseći u komadiće, a beli luk u kolutove. Papriku i tikvice oprati, očistiti i osušiti. Papriku iseći u trake, a tikvice u kockice. Iščupkati listiće timijana i sitno ih iseći. Zagrejati ulje u šerpi i oba luka staklasto propržiti. Posuti šećerom i luk blago karamelizovati. Dodati tikvice i parčiće paprike, pa kratko zajedno prodinstati. Dodati paradajz isečen na kriške, ½ kašičice tabaska, 1l vode, mešavinu biljnih začina i seckani timijan. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta. Na kraju još malo začiniti ostatkom tabaska. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Zatim je zajedno sa skuvanim povrćem prebaciti u dublju činiju za supu. Fetu iseći u kockice, a Iz maslina izvaditi koštice, pa ih iseći u tanke kolutove. Kolutove maslina i kockice feta sira rasporediti preko izmešane testenine sa povrćem. Po želji, ukrasiti začinskim biljem i služiti dok je još toplo.

Sastojci

  • 250g crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 400g tikvica
  • 4 grančice timijana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 paradajza
  • Tabasko sos
  • 2 kašičice mešavine biljnog začina
  • 200g feta sira
  • 100g crnih maslina
  • 200g testenine
  • So

Ostavite komentar