Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Riba sa testeninom

Riba sa testeninom

riba-sa-testeninom

Priprema

cipkasti-rezanac

Iseckati peršunov list, iseći sitno beli luk i izrendati limunovu koru, pa sve zajedno pomešati.
U šerpi ugrejati maslinovo ulje, dodati seckani luk i dinstati dok luk ne počne da žuti. Zatim dodati beli luk koji malo zgnječimo, i malo ljute papričice. Pržiti sve zajedno, ne dozvoliti da izgori.

Dodati paradajz i vino, kuvati na laganoj vatri desetak minuta.

Testeninu izmeriti i dodati u šerpu, sa jednom šoljom vode. Posle vodu dodavati po potrebi, zavisi da li ćete staviti više ribe ili onoliko koliko piše u receptu.

Kuvajte na niskoj temperaturi da se testenina lepo skuva, oko 5 minuta, zatim dodati filete soma i kuvati na istoj temperaturi od 8 do 10 minuta da riba ostane u komadima da se ne raskuva.

Kad služite jelo stavite pavlaku ako volite!

 

Zahvaljujemo se Dragici Menković na ovom receptu.

Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • pavlaka
  • malo ljute papričice
  • 400 g paradajza iz konzerve ili svežeg paradajza
  • ½ šoljice belog suvog vina
  • ½ šoljice čipkastog rezanca
  • šolja vode
  • 500 g fileta soma
  • ½ šoljice iseckanog peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašičice limunove kore

Ostavite komentar