Priprema
Patlidžan oprati, seći na tanke listove, posoliti i ostaviti da malo odstoje. Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
Špagete skuvati u slanoj vodi.
Sitno iseckati crveni luk, beli luk i šargarepu, pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari. Pred kraj dodati vegetu, promešati i skloniti sa šporeta. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.
U okruglu tepsiju veličina 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne raspadne.
Zahvaljujemo se Marini Ignjatović na poslatom receptu!
Sastojci
- 200 g špageta
- 3 plava patlidžana
- 3 glavice crvenog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 šargarepa
- 300 g mlevenog mesa
- 3 paradajza
- 1 jaje
- vegeta
- ulje
- preliv: 2 jaja