Priprema
Prvo napravite smesu od mesa, sitno seckanog crnog luka, belog luka, prezle i jaja, začinite i dodajte peršun. Oblikujte kuglice veličine jednog zalogaja. Uvaljajte u brašno i propržite u tiganju na malo ulja. U isti tiganj sipajte paradajz, kečap,listice svezeg bosiljka dodjte malo šećera i spustite ćufte. Ukrčkajte nekih 10tak minuta, sos će sam da se zgusne. Na kraju obarite špagete i servirajte ovo ukusno jelo. Pre serviranja jelo pospite rendanim sirom ili parmezanom. U sos mozete dodati po ličnom ukusu i svež ruzmarin, origano ili peršun.
Zahvaljujemo se Julijani Luli Krstin na ovom receptu!
Sastojci
- Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa po izboru, ja sam koristila pilece mleveno
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike prezle
- 1 jaje
- so
- biber
- 2 čena belog luka
- Za sos:
- 5 dl kuvanog paradajza
- 100 g kečapa
- 1 kašika šećera
- par listova bosiljka
- Ostalo:
- 500 g špageta
- 100 g kačkavalja ili parmezana
- brašno