Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Testenina sa piletinom na indijski način

Testenina sa piletinom na indijski način

indijska-pasta

Priprema

skoljka

Preliv: Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Na srednnjoj temperaturi propržite 3 kašike korijandera u zrnu, 1 kašiku crnog bibera u zrnu, 1 zelenu papričicu i 4 čena belog luka. Pržite dok korijander ne bude pržen. Navedene sastojke, stapnim mikserom ili blenderom, sameljite u glatku pastu uz dodavanje ¼ šolje vode.

Nakon pripreme preliva, u tiganju zagrejte 3 kašike ulja, dodajte 2 glavice seckanog crnog luka, i propržiti. Dodajte 200g pilećeg filea i nastavite da pržite još par minuta. U to dodajte 1 seckani paradajz i pržite dok paradajz ne dobije izgled pirea. Prelijte prelivom koji ste prethodno pripremili, promešajte pa dodajte još i kari, kurkumu u prahu, so i ¼ šolje vode. Sve sjedinite i kuvajte pokriveno na umerenoj vatri dok piletina ne omekša, a sos postane polu-gust.

Illi testeninu obarite prema uputstvu sa ambalaže. Ocedite je i odmah dodajte u prpremljenu piletinu sa karijem, a zatim sve dobro promešajte.
Ukrasite listovima korijandera. Servirati toplo.

Sastojci

  • Pakovanje Illi testenine (preporuka Školjka)
  • 200gr pilećeg filea – isečenog na sitne delove
  • 2 glavice crnog luka (srednje veličine) – sitno seckanog
  • 1 paradajz (srednje veličine) – sitno seckanog
  • ¼ kašičice kurkume u prahu
  • malo karija
  • 3 kašike ulja
  • soli po ukusu

 

Preliv:

  • 3 kašike korijandera u zrnu
  • 1 kašičica crnog bibera u zrnu
  • 1 seckana zelana papričica
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika ulja
  • ¼ šolje vode

 

Ostavite komentar