Priprema
Preliv: Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Na srednnjoj temperaturi propržite 3 kašike korijandera u zrnu, 1 kašiku crnog bibera u zrnu, 1 zelenu papričicu i 4 čena belog luka. Pržite dok korijander ne bude pržen. Navedene sastojke, stapnim mikserom ili blenderom, sameljite u glatku pastu uz dodavanje ¼ šolje vode.
Nakon pripreme preliva, u tiganju zagrejte 3 kašike ulja, dodajte 2 glavice seckanog crnog luka, i propržiti. Dodajte 200g pilećeg filea i nastavite da pržite još par minuta. U to dodajte 1 seckani paradajz i pržite dok paradajz ne dobije izgled pirea. Prelijte prelivom koji ste prethodno pripremili, promešajte pa dodajte još i kari, kurkumu u prahu, so i ¼ šolje vode. Sve sjedinite i kuvajte pokriveno na umerenoj vatri dok piletina ne omekša, a sos postane polu-gust.
Illi testeninu obarite prema uputstvu sa ambalaže. Ocedite je i odmah dodajte u prpremljenu piletinu sa karijem, a zatim sve dobro promešajte.
Ukrasite listovima korijandera. Servirati toplo.
Sastojci
- Pakovanje Illi testenine (preporuka Školjka)
- 200gr pilećeg filea – isečenog na sitne delove
- 2 glavice crnog luka (srednje veličine) – sitno seckanog
- 1 paradajz (srednje veličine) – sitno seckanog
- ¼ kašičice kurkume u prahu
- malo karija
- 3 kašike ulja
- soli po ukusu
Preliv:
- 3 kašike korijandera u zrnu
- 1 kašičica crnog bibera u zrnu
- 1 seckana zelana papričica
- 4 čena belog luka
- 1 kašika ulja
- ¼ šolje vode