Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Testenina sa račićima

Testenina sa račićima

testenina sa račićima

Priprema

Spageti

Paradajz kuvajte 2-3 minuta u ključaloj vodi, ocedite, ohladite, oljuštite, isecite na kockice, pa minut-dva pržite na vrelom ulju.

Posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i kuvajte, uz stalno mešanje, da dobijete pire.

Propasirajte da uklonite semenke, dodajte listiće bosiljka i majčine dušice, promešajte, poklopite i ostavite sa strane.

Na vrelom ulju pržite minut-dva seckani luk, dodajte očišćene račiće, posolite i pržite još 2-3 minuta, zatim sipajte konjak, sačekajte da alkohol ispari, dodajte pripremljeni paradajz, temperaturu sasvim smanjite i dinstajte 10 minuta.

Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje, mešajte još minut-dva, pa sklonite s ringle. Illi špagete skuvajte al dente u ključaloj, slanoj vodi, ocedite, rasporedite ukrug u tanjire za posluženje, odozgo sipajte pripremljeni preliv od paradajza i račića, pospite seckanim peršunom i servirajte.

Sastojci

  • 500 g Illi špageta
  • 20 očišćenih, smrznutih račića
  • 1,5 dl konjaka
  • 8 paradajza, 4-5 listića bosiljka
  • grančica majčine dušice
  • pola veze peršuna
  • glavica luka
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Ostavite komentar