Priprema
Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja.
Sos pripremiti na sledeći način:
Na vrelom ulju propržiti brašno, pa postepeno sipati mleko. Kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se sos ne zgusne. Sos treba da vri nekoliko minuta. Dodati rendan trapist i parmezan. Začiniti po ukusu. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se sirevi ne otope-oko 2 minuta.
Sos sipati preko oceđene testenine i izmešati.
Prilikom služenja, testeninu posuti iseckanim maslinama i origanom.
Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.
Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com
Sastojci
- 400 g čipkastog rezanca
- 2 kašike ulja po izboru
- 2 ravne kašike brašna
- 6 dl mleka
- 100 g rendanog trapista
- 1 puna kašika rendanog parmezana
- 100 g iseckanih maslina po izboru
- po ukusu: so, biber, mešavina začina, origano