Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Predjela i salate » Testenina u sosu od sira

Testenina u sosu od sira

testenina-u-sosu-od-sira

Priprema

Cipkasti rezanac GRUPA

Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja.
Sos pripremiti na sledeći način:
Na vrelom ulju propržiti brašno, pa postepeno sipati mleko. Kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se sos ne zgusne. Sos treba da vri nekoliko minuta. Dodati rendan trapist i parmezan. Začiniti po ukusu. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se sirevi ne otope-oko 2 minuta.
Sos sipati preko oceđene testenine i izmešati.
Prilikom služenja, testeninu posuti iseckanim maslinama i origanom.

 

Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.

Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com

Sastojci

  • 400 g čipkastog rezanca
  • 2 kašike ulja po izboru
  • 2 ravne kašike brašna
  • 6 dl mleka
  • 100 g rendanog trapista
  • 1 puna kašika rendanog parmezana
  • 100 g iseckanih maslina po izboru
  • po ukusu: so, biber, mešavina začina, origano

Ostavite komentar