Priprema
Luk sitno iseckati,proprziti na ulju ,dodati mleveno meso. Kada se meso uprzi dodati zacine,sipati sos od pardajza i ostaviti da se malo prokrčka.
Makarone skuvati u slanoj vodi, procediti i redjati uspravno u kalup sa obrucom. Kada poredjate makarone napunite ih filom od mlevenog mesa i paradajza koji ste vec pripremili. Staviti u zagrejanu rernu da se malo zapecu. Zatim izvadite iz rerne i prekrite ih narezanim kackavaljem,Vratiti ponovo u rernu dok se sir ne istopi ( sir treba da poveze makarone da se ne rasture) .Gotovu tortu dekorisati krompir pireom.
Prijatno
Zahvaljujemo se Jeleni Petrović na ovom receptu!
Sastojci
- 1 pakovanje makarona
- 500gr mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so
- vegeta
- biber
- 2 dcl paradajz sosa
- 300gr. kackavalja
- pire krompir