Priprema
Zagrejte rernu na 200C. Testeninu skuvajte ( kraće nego što stoji u uputstvu,al dente). Šunku naseckajte na trakice. Spanać usitnite i ocedite od viška tečnosti. Pomešajte oceđenu i opranu testeninu sa šunkom, spanaćem, sirom, mlekom i belim lukom. Dodajte soli i bibera po želji. Sve pospite parmezanom, uspite u dublju nauljenu vatrostalnu posudu i pecite dok ne porumeni, 30 do 40 minuta. Služite toplo.
Ja je volim i hladnu
Zahvaljujemo se Milici Obradović na ovom receptu!
Sastojci
- 450g testenine
- 170g šunke(može se izostaviti)
- 500g obarenog spanaća
- 2 šolje (250 ml) mleka
- 2 šolje feta sira (može i neki drugi mekši)
- 1 čen belog luka, naseckan
- ½ šolje narendanog parmezana
- so i biber