Priprema
Makarone obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti.
Prašku šunku iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati, kačkavalj izrendati na krupno rende. Šeri paradajz preseći napola.
U većoj posudi sjediniti makarone, kačkavalj, šeri paradajz, prašku šunku, beli luk, kukuruz, bosiljak i začine po ukusu. Posebno umutiti jaja, pavlaku i ajvar, sipati u masu sa makaronama i sve zajedno polako promešati.
Kalup za tortu premazati puterom i posuti prezlom. Sipati u njega pripremljenu masu, protresti da se izravna i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu slanu tortu ostaviti da se prohladi, a potom je izvaditi iz kalupa.
Zahvaljujemo se Dragici Tomić na ovom receptu!
Sastojci
- 400 gr makarona
- 2 jajeta
- 3 kašike ajvara
- 2 dl pavlake
- 1 čen belog luka
- 150 gr praške šunke
- 70 gr kukuruza šećerca
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr šeri paradajza
- 50 gr putera
- 2 kašike prezle
- bosiljak
- so
- mešavina začina
- biber