Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Predjela i salate » Zapečena testenina sa karfiolom

Zapečena testenina sa karfiolom

zapecena-testenina-sa-karfiolom-ivana-sumanac

Priprema

Spageti

U kipuću vodu stavite testeninu zajedno sa karfiolom i kuvajte dok testo ne bude kuvano. U šerpi otopite margarin sa uljem i brašnom i lagano dodajte mleko te kuvajte dok smesa ne zgusne i ne izgubi grudve u sos dodajte narendani sir (ostavite parče za posipanje pre pečenja) i dodajte sitan sir te izmešajte, začinite po želji. Možete dodati i muskatnog orašića. Procedite testo i karfiol, pa sve izmešajte sa sosom, prebacite u dublju namazanu tepsiju narendajte preostali sir i pecite na 200C dok ne porumeni. Ovo isto možete napraviti i kao prilog sa brokolijem pa čak i izmešano karfiol sa brokolijem.

Prijatno!

 

Zahvaljujemo se Ivani Šumanac na ovom receptu!

Sastojci

  • špageti
  • veći karfiol
  • 200g tvrdog sira
  • 300g sitnog sira
  • Za beli sos
  • 100g margarina ili maslaca
  • malo ulja
  • 2-3 kašike brašna
  • 6-7dcl mleka
  • so i biber

Ostavite komentar