Priprema
U kipuću vodu stavite testeninu zajedno sa karfiolom i kuvajte dok testo ne bude kuvano. U šerpi otopite margarin sa uljem i brašnom i lagano dodajte mleko te kuvajte dok smesa ne zgusne i ne izgubi grudve u sos dodajte narendani sir (ostavite parče za posipanje pre pečenja) i dodajte sitan sir te izmešajte, začinite po želji. Možete dodati i muskatnog orašića. Procedite testo i karfiol, pa sve izmešajte sa sosom, prebacite u dublju namazanu tepsiju narendajte preostali sir i pecite na 200C dok ne porumeni. Ovo isto možete napraviti i kao prilog sa brokolijem pa čak i izmešano karfiol sa brokolijem.
Prijatno!
Zahvaljujemo se Ivani Šumanac na ovom receptu!
Sastojci
- špageti
- veći karfiol
- 200g tvrdog sira
- 300g sitnog sira
- Za beli sos
- 100g margarina ili maslaca
- malo ulja
- 2-3 kašike brašna
- 6-7dcl mleka
- so i biber