Priprema
Pilece belo meso,sargarepe,tikvicu i crni luk iseci na kockice. Karfiol i brokoli iskidati na cvetove. Na malo ulja proprziti crni luk i sargarepu,dodati pilece belo meso te i njega kratko proprziti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omeksa. Potom dodati tikvice, siroki rezanac, cvetove karfiola i brokolija, naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omeksaju. Pred kraj kuvanja dodati zacine po ukusu. U gotovu corbu dodati sok od limuna, umesati parmezan i posuti je persunom.
Zahvaljujemo se Andrijani Kovačevic na ovom receptu!
Sastojci
- 300 gr pileceg belog mesa
- 1/2 glavice karfiola
- 1/2 glavice brokolija
- 2 sargarepe
- 1 manja tikvica
- 100 gr testenine široki rezanac
- 1 glavica crnog luka
- 1 kasika seckanog persuna
- 2 kasike parmezana
- 1 limun
- 4 kasike ulja
- mesavina zacina
- biber