Nalazite se ovde: Naslovna » Pizza » Crna pizza sa spanaćem

Crna pizza sa spanaćem

crna-pizza-sa-spanacem

Priprema

pizza-podloga

Testo umesite 24 sata ranije: pomešajte kvasac s malo tople vode, šećera i brašna i stavite na toplo da se diže. Stavite brašno na radnu ploču. Napravite rupu u sredini i sipajte malo vode te počnite mesiti. Dodajte razmućeni kvasac u testo i dalje mesite, dodajući so, sipino mastilo i maslinovo ulje dok smesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte 4-5 kuglica od testa, obmotajte ih folijom i stavite u frižider na 24 sata. Izvadite kuglice testa iz frižidera i pustite ih da odmore pola sata, sat. Zagrejte rernu na 250C. Testo ponovo nekoliko minuta mesite i razvaljajte formirajući tanke krugove za pizzu.

Na razvaljano testo za pizzu stavite oprane listove mladog spanaća, naribanu mozzarelu, opet listove spanaća, zatim kriškice gljiva, komadiće gorgonzole, ponovo naribanu mozzarelu i polovine oraha. Obilno posipajte origanom i nakapajte maslinovim uljem. Pecite u rerni 15-ak minuta. Isproban recept, preporučila bih svima da ga isprobaju, stvarno je posebna i veoma ukusna!

 

Zahvaljujemo se Suzani Stojanović na ovom receptu!

Sastojci

  • 16gr mozzarelle
  • 16gr svežih gljiva
  • 16gr spanaća
  • 8gr gorgonzole
  • 6gr oraha
  • origano
  • maslinovo ulje
  • puter – za pleh

Ostavite komentar