Priprema
Testo umesite 24 sata ranije: pomešajte kvasac s malo tople vode, šećera i brašna i stavite na toplo da se diže. Stavite brašno na radnu ploču. Napravite rupu u sredini i sipajte malo vode te počnite mesiti. Dodajte razmućeni kvasac u testo i dalje mesite, dodajući so, sipino mastilo i maslinovo ulje dok smesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte 4-5 kuglica od testa, obmotajte ih folijom i stavite u frižider na 24 sata. Izvadite kuglice testa iz frižidera i pustite ih da odmore pola sata, sat. Zagrejte rernu na 250C. Testo ponovo nekoliko minuta mesite i razvaljajte formirajući tanke krugove za pizzu.
Na razvaljano testo za pizzu stavite oprane listove mladog spanaća, naribanu mozzarelu, opet listove spanaća, zatim kriškice gljiva, komadiće gorgonzole, ponovo naribanu mozzarelu i polovine oraha. Obilno posipajte origanom i nakapajte maslinovim uljem. Pecite u rerni 15-ak minuta. Isproban recept, preporučila bih svima da ga isprobaju, stvarno je posebna i veoma ukusna!
Zahvaljujemo se Suzani Stojanović na ovom receptu!
Sastojci
- 16gr mozzarelle
- 16gr svežih gljiva
- 16gr spanaća
- 8gr gorgonzole
- 6gr oraha
- origano
- maslinovo ulje
- puter – za pleh