Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Supe i čorbe » Domaća ćureća supa sa taranom

Domaća ćureća supa sa taranom

domaca cureca supa sa taranom

Priprema

Tarana

U lonac staviti ćureće meso, šargarepu, krompir i očišćenu belu zelen. Naliti hladnom vodom i poklopiti. Kuvati na blagom ključanju. Supa ne sme jako da vri. Za to vreme na plotni ili u rerni ispeći opran crni luk zajedno sa ljuskom. Dodati kupus i ispečen luk sa ljuskom i kuvati dok se meso i šargarepa ne skuvaju. Nakon toga, procediti supu. Meso odvojiti od kosti i usitniti, a šargarepu iseckati na kolutiće i sve to vratiti u supu. Ostalo povrće možete izbaciti. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati taranu i u poklopljenom loncu kuvati još 3-4 minuta. Poklopljenu supu ostaviti 2-3 minuta da se prohladi i možete je poslužiti. Prijatno!

Napomena: Uloga kupusa je da pokupi suvišnu masnoću i supi da fin sladunjav ukus.

Sastojci

  • Ćureće meso (leđa, šija)
  • 3-4 šargarepe
  • 2-3 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 koren peršuna
  • ½ celera
  • ¼ glavice slatkog kupusa
  • Mešavina biljnih začina
  • So
  • Biber

Ostavite komentar