Priprema
Operite meso i sve navedene sastojke i stavite u veću šerpu. Crni luk samo oljštite i celu glavicu ubacite u šerpu. Nalijte vodom i stavite da se kuva. Kuvati dok šargarepa ne omekša. Skuvano meso možete odvojiti od kosti i sitno iseckati. Od povrća možete zadržati šargarepu, a ostalo povrće možete skloniti. Procedite supu i vratite meso i iseckanu šargarepu. Po ukusu dosolite i pobiberite supu i na kraju dodajte testeninu tako što ćete je zgnječiti nad supom da biste dobili manje komade testenine. Ostaviti supu da još jednom provri i možete je skinuti sa vatre. Poslužite je toplu.
Sastojci
- 1 pileća leđa
- 3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- ½ celera
- ½ paštrnaka
- 1 koren peršuna
- Mešavina biljnih začina
- So
- Biber
- Fida gnezdo testenina