Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Supe i čorbe » Domaća pileća supa

Domaća pileća supa

domaca pileca supa

Priprema

Fida-gnezdo

Operite meso i sve navedene sastojke i stavite u veću šerpu. Crni luk samo oljštite i celu glavicu ubacite u šerpu. Nalijte vodom i stavite da se kuva. Kuvati dok šargarepa ne omekša. Skuvano meso možete odvojiti od kosti i sitno iseckati. Od povrća možete zadržati šargarepu, a ostalo povrće možete skloniti. Procedite supu i vratite meso i iseckanu šargarepu. Po ukusu dosolite i pobiberite supu i na kraju dodajte testeninu tako što ćete je zgnječiti nad supom da biste dobili manje komade testenine. Ostaviti supu da još jednom provri i možete je skinuti sa vatre. Poslužite je toplu.

Sastojci

  • 1 pileća leđa
  • 3 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • ½ celera
  • ½ paštrnaka
  • 1 koren peršuna
  • Mešavina biljnih začina
  • So
  • Biber
  • Fida gnezdo testenina

Ostavite komentar