Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Supe i čorbe » Domaća supa sa rezancima

Domaća supa sa rezancima

domaca-supa-sa-rezancima-dragica-tomic

Priprema

Fida-gnezdo

U lonac staviti očišćena i oprana pileća ledja, naliti vodom, staviti na vatru, pustiti da lagano provri pa pokloiti i na tihoj vatri kuvati 1 sat. Supu procediti i odstraniti višak masnoće, pa vratiti na vatru. Kad provri dodati kocku za supu, suvi začin, šafran i rezance. Prokuvati još par minuta da rezanci omekšaju, pobiberiti i posuti sitno seckanim peršunovim listom.

 

Zahvaljujemo se Dragici Tomić na ovom receptu!

Sastojci

  • 500 gr pilećih leđa
  • 1 l vode
  • 1 kocka za supu
  • Kašičica suvog začina
  • Na vrh noža šafrana
  • 50 gr tankih rezanaca
  • biber
  • peršun

Ostavite komentar