Priprema
Sargarepu ocistiti i staviti je celu da se kuva. Kuvati je svega 10-ak minuta. Karfiol rastaviti na manje delove i kuvati ga 7 minuta uz dodatak 2 kasike mleka i prstohvat soli. Kackavalj izrendati i na svako parce sunke staviti malo kackavalja i jedan deo karfiola. Smotati ga sa svih strana. Pilece meso skinuti sa kostiju i svako parce uvaljati u zacine i namazati ga senfom. Staviti parce sargarepe i uviti kao mali rolatic. Kuglof obloziti slaninicom sa svih strana ali tako da slaninica visi van kuglofa. Poredjati meso sa sargarepom, pa izmedju stavite smotuljke sa karfiolom i sunkom. Gde ima prostora iscepajte jaja. Stavite malo mirodjije i bosiljka. Poredjajte ostatke sunke. Slaninicu koja je visila van kuglofa vratite unutra.
Stavite da se pece kuglof na 220 C 30 minuta a onda smanjite temperaturu na 180 minuta i pecite jos 30 minuta. Izvadite iz rerne i pustite da se ohladi. Najbolje se vadi iz kuglofa kad je hladan i onda se dobro i sece.
Spiralnu testeninu skuvajte po uputstvu sa kesice i sluzite sa Domacim i finim kuglofom i sa sezonskom salatom. Prijatno.
Zahvaljujemo se Suzani Mitić na ovom receptu!
Sastojci
- 4 pileća bataka sa karabatakom
- ravna kašika senfa
- 4 šargarepe
- 1 manja glavica karfiola
- 150g suve slaninice
- 150g kačkavalja
- 150g šunke
- 5 jaja
- prstohvat mirođije
- malo bosiljka
- soli po ukusu
- malo začinskog bilja
- 300g testenine spirala