Nalazite se ovde: Naslovna » Pizza » Fokača sa sardinama

Fokača sa sardinama

fokaca-sa-sardinama

Priprema

pizza-podloga

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmara. Kad udvostruči zapreminu, premesiti još jednom.

Dok se čeka testo, spremiti nadev tako što obarimo kukuruz, papriku ispečemo i oljuštimo, isečemo na rezanca, pa prepržimo susam. U činiji izgnječimo sir, dodamo pavlaku, kukuruz, papriku, susam i kečap. Posolimo, pobiberimo. Sardine očistimo od koščica.

Testo razvučemo na veličinu pleha, premažemo nadevom i rasporedimo sardine. Pospemo origanom. Peći fokaču u zagrejanoj pećnici dok lepo ne porumeni.

Kao zamena za testo može se koristiti Illi delimično pečena podloga za picu.

 

Zahvaljujemo se Dijani Ademović na ovom receptu.

Sastojci

  • 350 g finog brašna
  • 15 g svežeg pivskog kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • po ukusu soli
  • 1 veća konzerva sardine
  • 250 g neslanog sira
  • 3-4 kašike kisele pavlake
  • 3-4 crvene paprike
  • malo ljute papricice
  • 100 g kukuruza
  • 2 paradajza
  • malo prženog susama
  • malo origana
  • 2 kašike kečapa

Ostavite komentar