Priprema
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmara. Kad udvostruči zapreminu, premesiti još jednom.
Dok se čeka testo, spremiti nadev tako što obarimo kukuruz, papriku ispečemo i oljuštimo, isečemo na rezanca, pa prepržimo susam. U činiji izgnječimo sir, dodamo pavlaku, kukuruz, papriku, susam i kečap. Posolimo, pobiberimo. Sardine očistimo od koščica.
Testo razvučemo na veličinu pleha, premažemo nadevom i rasporedimo sardine. Pospemo origanom. Peći fokaču u zagrejanoj pećnici dok lepo ne porumeni.
Kao zamena za testo može se koristiti Illi delimično pečena podloga za picu.
Zahvaljujemo se Dijani Ademović na ovom receptu.
Sastojci
- 350 g finog brašna
- 15 g svežeg pivskog kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
- po ukusu soli
- 1 veća konzerva sardine
- 250 g neslanog sira
- 3-4 kašike kisele pavlake
- 3-4 crvene paprike
- malo ljute papricice
- 100 g kukuruza
- 2 paradajza
- malo prženog susama
- malo origana
- 2 kašike kečapa