Priprema
Očišćen krompir, crni luk i šargarepu izrendajte na tanke listiće i stavite na dno pleha prečnika oko 25 cm. Sipajte preko taranu, opran proso, grašak, usitnjenu papriku, karfiol i paradajz.
Izmešajte u vodi ulje, usitnjen beli luk kao i začine, pa sipajte preko đuveča.
Đuveč pecite oko sat vremena na 200 stepeni. Tokom pečenja proveravajte i po potrebi dodajte još vode.
Prilikom služenja, đuveč dekorišite peršunovim listom i rukolom.
Napomena: možete koristiti samo proso, samo taranu ili kombinaciju. Ukoliko postite na vodi, slobodno eliminišete ulje iz recepta, đuveč će biti podjednako ukusan.
Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.
Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com
Sastojci
- 1 srednji krompir
- 1 manji crni luk
- 1 šargarepa
- 1/2 šolje prosa
- 1/2 šolje tarane
- 2 srednje paprike
- 2 šake karfiola
- 3 srednja paradajza
- 1 šaka graška
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- aleva paprika
- kurkuma
- korijander
- mešavina suvog povrća
- origano
- 4 dl vode
- 1 šaka peršunovog lista
- 1 šaka rukole