Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Pasta primavera

Pasta primavera

pasta-primavera

Priprema

Spirala

Praziluk iseći na trake i propržiti na ulju dok ne omekša. Dodati seckani beli luk i paradajz oljušten i isečen na kockice i pržiti oko 10 minuta. Posoliti. Potom dodati boraniju i krčkati oko 5 minuta. Na
kraju dodati tikvice isečene na kockice i ponovo posoliti. Sve dobro promešati i staviti bosiljak. Dodati nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala testenina. Prokuvati još oko 3 minuta. Testeninu skuvati po
uputstvu na pakovanju. Servirati sa testeninom i poslužiti toplo.

 

Zahvaljujemo se Mariji Mirković na ovom receptu.

Sastojci

  • 400 g testenine spirala
  • 1 struk praziluka
  • 2 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 100 gr boranije
  • 1 tikvica
  • so i biber
  • suvi bosiljak

Ostavite komentar