Priprema
Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti. Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).
Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutovima limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim ribu stavimo u pleh.
Pokrijemo folijom ribu pa pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju. Služiti uz krompir salatu i testeninu.
Zahvaljujemo se Slađani Avramović Šćekić na ovom receptu.
Sastojci
- 1 pakovanje testenine makaron
- 1 kg (4 manje ribe) oslića
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice začina
- 1 dl belog vina
- 1 dl vode
- malo bibera
- malo mirođije
- 3 češnja belog luka (rendanog)
- 1 limun
- 50 g đumbira