Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Pečeni osllić u belom vinu

Pečeni osllić u belom vinu

peceni-oslic-u-belom-vinu-sa-testeninom

Priprema

Makaron

Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti. Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).

Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutovima limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim ribu stavimo u pleh.

Pokrijemo folijom ribu pa pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju. Služiti uz krompir salatu i testeninu.

 

Zahvaljujemo se Slađani Avramović Šćekić na ovom receptu.

Sastojci

  • 1 pakovanje testenine makaron
  • 1 kg (4 manje ribe) oslića
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice začina
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl vode
  • malo bibera
  • malo mirođije
  • 3 češnja belog luka (rendanog)
  • 1 limun
  • 50 g đumbira

Ostavite komentar