Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Pileća gnezda od špageta

Pileća gnezda od špageta

pileca-gnezda-od-spageta

Priprema

Spageti

U velikoj šerpi slane vode skuvajte spagete. Dok se kuva testenina, na niskoj temperaturi rastopite margarin i dodajte brašno i uz mešanje kuvajte 2 minuta, pazeći da se ne stvore grudvice. Zatim polako dodajte pavlaku za kuvanje. Dodajte luk, beli luk, papriku, origano i bosiljak i kuvajte 5 minuta. Umutite jaje pa dodajte u masu.

Kuvane špagete procediti i isprati pod mlazom hladne vode kako se ne bi slepile, dodajte pavlaku sa svim začinima koje smo pripremili kao i seckanu piletinu i spanać, posolite i pobiberite po ukusu. Nauljiti podmetače za mafine i viljuškom namotati špagete i prebaciti ih u kalup formirajući gnezdo. U sredini svakog napraviti malo udubljenje, pa dodati seckanu slaninicu. Preko narendati kačkavalj i peći ih 20 minuta na 180 stepeni C.

 

Zahvaljujemo se Bojani Đurović na ovom receptu!

Sastojci

  • 300g testenine špageti
  • 500ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 2 kašike brašna
  • 30g margarina
  • ½ glavice crnog luka (sitno seckanog)
  • 2 čena belog luka (sitno seckanog)
  • ½ kašičice tucane paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 jaje
  • 120g blanširanog sitno iseckanog spanaća
  • 120g kačkavalja
  • 400g pilećeg obarenog belog mesa iseckano na kockice
  • 200g mesnate slanine

Ostavite komentar