Priprema
Da bi se paradajz lakše oljuštio stavite ga u dublju posudu, u drugoj posudi dobro zagrejte vodu i njome prelijte paradajz. Sačekajte 10-tak minuta, odlijte vodu, sačekajte još neki minut da se paradajz prohladi pa ga oljuštite. Sada ga iseckajte na sitne komade i propasirajte viljuškom. Nemojte ga pasirati u blenderu zato što tako možete razbiti seme paradajza što bi pici moglo dati malo gorak ukus.
Nakon toga u odgovarajuću posudu naliti malo maslinovog ulja, dodati paradajz, posoliti i prodinstati dok se malo ne zgusne (da dobije gustinu sosa). Ovim sosom od paradajza premazati picu, od gore poloziti kriške mocarela sira i picu peći u jako zagrejanoj rerni (20-25 minuta).
Kada je pica pečena i jos vrela, posuti je svežim listovima bosiljka.
Sastojci
- Testo ili podloga za picu
- 3 sveža zrela paradajza
- 1 lopta mocarela sira
- maslinovo ulje
- malo soli
- svež bosiljak