Nalazite se ovde: Naslovna » Pizza » Margarita

Margarita

pizza-margarita

Priprema

pizza-podloga

Da bi se paradajz lakše oljuštio stavite ga u dublju posudu, u drugoj posudi dobro zagrejte vodu i njome prelijte paradajz. Sačekajte 10-tak minuta, odlijte vodu, sačekajte još neki minut da se paradajz prohladi pa ga oljuštite. Sada ga iseckajte na sitne komade i propasirajte viljuškom. Nemojte ga pasirati u blenderu zato što tako možete razbiti seme paradajza što bi pici moglo dati malo gorak ukus.

Nakon toga u odgovarajuću posudu naliti malo maslinovog ulja, dodati paradajz, posoliti i prodinstati dok se malo ne zgusne (da dobije gustinu sosa). Ovim sosom od paradajza premazati picu, od gore poloziti kriške mocarela sira i picu peći u jako zagrejanoj rerni (20-25 minuta).

Kada je pica pečena i jos vrela, posuti je svežim listovima bosiljka.

Sastojci

  • Testo ili podloga za picu
  • 3 sveža zrela paradajza
  • 1 lopta mocarela sira
  • maslinovo ulje
  • malo soli
  • svež bosiljak

Ostavite komentar