Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Posna jela » Rezanci sa makom

Rezanci sa makom

rezanci-sa-makom

Priprema

Siroki rezanac GRUPA

U vodi, kojoj ste dodali prstohvat soli, skuvajte Illi testeninu prema uputstvu sa ambalaže. Procedite, kratko isperite i ostavite da se ocedi. Nakon toga, pomešajte šećer u prahu sa makom i cimetom. Oceđenu testeninu podelite na 4 zagrejana tanjira i odozgo pospite mešavinom maka, šećera i cimeta. Svaku porciju prelijte kašikom meda.

Po želji, servirajte sa suvim grožđem.

Sastojci

  • 400 gr Illi širokih rezanaca
  • 1 prstohvat soli
  • 120 gr mlevenog maka
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • 4 kašike meda

Ostavite komentar