Priprema
Iseckati peršunov list, iseći sitno beli luk i izrendati limunovu koru, pa sve zajedno pomešati.
U šerpi ugrejati maslinovo ulje, dodati seckani luk i dinstati dok luk ne počne da žuti. Zatim dodati beli luk koji malo zgnječimo, i malo ljute papričice. Pržiti sve zajedno, ne dozvoliti da izgori.
Dodati paradajz i vino, kuvati na laganoj vatri desetak minuta.
Testeninu izmeriti i dodati u šerpu, sa jednom šoljom vode. Posle vodu dodavati po potrebi, zavisi da li ćete staviti više ribe ili onoliko koliko piše u receptu.
Kuvajte na niskoj temperaturi da se testenina lepo skuva, oko 5 minuta, zatim dodati filete soma i kuvati na istoj temperaturi od 8 do 10 minuta da riba ostane u komadima da se ne raskuva.
Kad služite jelo stavite pavlaku ako volite!
Zahvaljujemo se Dragici Menković na ovom receptu.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- pavlaka
- malo ljute papričice
- 400 g paradajza iz konzerve ili svežeg paradajza
- ½ šoljice belog suvog vina
- ½ šoljice čipkastog rezanca
- šolja vode
- 500 g fileta soma
- ½ šoljice iseckanog peršuna
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice limunove kore