Priprema
Luk sitno iseckati i prodinstati. Zatim dodati krompir isečen na kockice, onda na kolutove isečenu kobasicu i na kraju šampinjone isečene na listiće. Posoliti po ukusu. Naliti sa malo vode i krčkati dok krompir ne omekša. Zatim dodati kašiku aleve paprike i paradajz sok. Smanjiti temperaturu, pa kuvati još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Brašno izmešati sa belim vinom, tako da se dobije ujednačena smesa bez grudvica. Zatim tu mešavinu sipati u paprikaš i kuvati dok ne dobije željenu gustinu. Pred kraj kuvanja dodati začine po želji i pustiti da još malo prokrčka na najslabijoj vatri. Servirati toplo sa kiselim mlekom i spiralnom testeninom.
Zahvaljujemo se Sandri Stojiljković Cvetković na ovom receptu.
Sastojci
- 300 g crnog luka
- kašika masti
- 400-500 g krompira
- 3 tankih, ljutih roštilj kobasica
- 400 g šampinjona
- 1 kašika aleve paprike
- 200 ml paradajz soka
- 2-3 kašike brašna
- 100 ml belog vina
- so
- vegeta
- mleveni biber
- lovorov list
- 300-400 ml kiselog mleka
- testenina spirala