Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Roštilj paprikaš

Roštilj paprikaš

rostilj-paprikas

Priprema

Spirala

Luk sitno iseckati i prodinstati. Zatim dodati krompir isečen na kockice, onda na kolutove isečenu kobasicu i na kraju šampinjone isečene na listiće. Posoliti po ukusu. Naliti sa malo vode i krčkati dok krompir ne omekša. Zatim dodati kašiku aleve paprike i paradajz sok. Smanjiti temperaturu, pa kuvati još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Brašno izmešati sa belim vinom, tako da se dobije ujednačena smesa bez grudvica. Zatim tu mešavinu sipati u paprikaš i kuvati dok ne dobije željenu gustinu. Pred kraj kuvanja dodati začine po želji i pustiti da još malo prokrčka na najslabijoj vatri. Servirati toplo sa kiselim mlekom i spiralnom testeninom.

 

Zahvaljujemo se Sandri Stojiljković Cvetković na ovom receptu.

Sastojci

  • 300 g crnog luka
  • kašika masti
  • 400-500 g krompira
  • 3 tankih, ljutih roštilj kobasica
  • 400 g šampinjona
  • 1 kašika aleve paprike
  • 200 ml paradajz soka
  • 2-3 kašike brašna
  • 100 ml belog vina
  • so
  • vegeta
  • mleveni biber
  • lovorov list
  • 300-400 ml kiselog mleka
  • testenina spirala

Ostavite komentar