Priprema
U velikoj šerpi slane vode skuvati makarone, da ostanu tvrđe. U dubljem tiganju ugrejati ulje ubaciti kesicu parmezana i skuvanu testeninu. Sve dobro promešati. Crni luk sitno iseckati, dobro izdinstati i dodati mleveno meso. Dinstati i dalje i dodati sve začine kao i paradajz sok, bujon i paradajz pire. Pred kraj dodati i crno vino i kuvati još nekih 5 minuta. Testeninu slagati u podmazanoj modli za tortu prečnika 26 cm. Preko testenine sipati pomoću kutlače meso i gledati da uđe u otvore od testa. Odozgo narendati kačkavalj i peći 20 minuta na 200 stepeni C.
Zahvaljujemo se Bojani Đurović na ovom receptu!
Sastojci
- 500 g makarona
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kašike ulja
- 2 glavice sitno seckanog crnog luka
- so
- začin po ukusu
- ½ kašičice origana
- ½ kašičice bosiljka
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 dl soka od paradajza
- 50 ml bujona od supe
- 20 ml crnog vina
- 200 g kačkavalja
- kesica parmezana