Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Predjela i salate » Slana torta od patlidžana i špageta

Slana torta od patlidžana i špageta

slana-torta-od-patlidzana

Priprema

Spageti

Patlidžan oprati, seći na tanke listove, posoliti i ostaviti da malo odstoje. Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.

Špagete skuvati u slanoj vodi.

Sitno iseckati crveni luk, beli luk i šargarepu, pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari. Pred kraj dodati vegetu, promešati i skloniti sa šporeta. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.

U okruglu tepsiju veličina 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima.

Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne raspadne.

 

Zahvaljujemo se Marini Ignjatović na poslatom receptu!

Sastojci

  • 200 g špageta
  • 3 plava patlidžana
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 g mlevenog mesa
  • 3 paradajza
  • 1 jaje
  • vegeta
  • ulje
  • preliv: 2 jaja

Ostavite komentar