Priprema
Staviti da se kuvaju špagete (procediti i preliti hladnom vodom da se ne lepe kada budu gotove). Za to vreme dok se špagete kuvaju u šerpu narezati crni luk i posuti maslinovim uljem da se prži. Kada je luk dobio lepu providnu boju dodati morske plodove da se dinstaju 10 minuta, a zatim preliti belo vino i ostaviti da se krčka još 5 minuta.
Na sitne kocke narezati paradajz i papriku i beli luk. Sve to dodati u šerpu.
Staviti paradajz pire, podliti sa malo vode i kuvati još pet minuta. Posoliti i pobiberiti po želji.
Kad je sve to gotovo špagete dodati u šerpu i sve dobro promešati.
Servirati na tanjir sa malo peršunovog lista i narendati malo parmezana.
Prijatno!
Zahvaljujemo se Nataši Milićev na ovom receptu.
Sastojci
- 1 pakovanje špageta
- 1 pakovanje zaleđenih morskih plodova
- 1 paradajz
- ½ crvene paprike
- glavica crnog luka
- 2 supene kašike paradajz pirea
- 1 češanjak belog luka
- so i biber
- maslinovo ulje
- 100 ml belog vina