Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Špageti sa paradajz pireom

Špageti sa paradajz pireom

spageti-sa-paradajz-pireom

Priprema

Spageti

Na maslinovom ulju propržiti glavicu crnog luka sitno isečenog, da dobije zlatno žutu boju. Dodati mleveno meso i dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta pa dodati pire od paradajza, so, biber, začin. Krčkati još malo da se sjedine sastojci i na kraju dodati beli luk. Ovim sosom preliti već obarene špagete i ukrasiti po želji.

 

Zahvaljujemo se Dragici Menković na ovom receptu.

Sastojci

  • 400 g špageta
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml paradajz pirea
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 3-4 čena belog luka
  • ½ kašičice soli
  • 1 prstohvat peršuna
  • 2-3 kašike kečapa
  • 3 kašike maslinovog ulja

Ostavite komentar