Priprema
U blenderu umutite listove nane, peršuna, 1/4 šolje pistaća, maslinovo ulje, so, biber i beli luk.
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju (bez soli i masnoće). Procedite testeninu i ostavite 1/4 šolje tečnosti u kojoj se kuvala.
U velikoj činiji pomešajte ovu tečnost sa pesto sosom i dobro umutite. U činiju dodajte testeninu, promešajte, pa zatim dodajte čeri paradajz. Krupnije iseckajte preostale pistaće. Pastu pospite pistaćima i narendanim sirom.
Sastojci
- pakovanje širokih rezanaca
- ½ šolje svežih listića nane i peršuna
- ¼ šolje neslanih, pečenih pistaća
- 4 kašičice oljuštenih, neslanih, pečenih pistaća
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 veći čen belog luka
- 12 čeri paradajza isečenih na polovine
- 30g narendanog biljnog sira