Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Vegetarisanski špageti

Vegetarisanski špageti

vegetarijanski-spageti

Priprema

Spageti

Iseckati crni i beli luk. Papriku iseći na kockice. Zagrejati ulje i propržiti ljuspice. Dodati crni i beli luk, kao i papriku. Pržiti 15 minuta, posuti cimetom, alevom paprikom, kimom, posoliti i pobiberiti. Dodati bademe, grožđice, belo vino i paradajz, izmešati i krčkati 5 minuta. Skuvati špagete. Špagete servirati sa sosom, posute peršunom ili bosiljkom.

 

Zahvaljujemo se Dragici Menković na ovom receptu!

Sastojci

  • 400 g špageta
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 400g nabubrelih sojinih ljuspica
  • kašičica cimeta
  • kašičica aleve paprike
  • ½ kašičice kima
  • so i biber
  • 50 g seckanih badema
  • 2 kašike grožđica
  • 100 ml belog vina
  • 500 ml domaćeg kuvanog paradajza
  • 2 kašike peršuna ili bosiljak za dekoraciju

Ostavite komentar