Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Hladna zelena pasta

Hladna zelena pasta

hladna zelena pasta

Priprema

Spirala

Testeninu skuvajte al dente u ključaloj, slanoj vodi, pa ocedite i preručite u posudu za salatu.

Boraniju očistite, iseckajte na štapiće i kuvajte 10 minuta u ključaloj, slanoj vodi.

Grašak kuvajte 3-4 minuta, takođe u ključaloj, slanoj vodi.

Ocedite, prelijte ledenom vodom da zaustavite proces kuvanja i sipajte preko testenine.

Pomešajte seckani peršun, vlašac, struganu limunovu koru, maslinovo ulje, limunov sok, so i biber.

Snažno promešajte, pa dobijeni preliv sipajte preko testenine i povrća.
Promešajte i do serviranja čuvajte najmanje dva sata u frižideru.

Sastojci

  • 250 g kratke testenine po izboru (ILLI SPIRALA)
  • 100 g zelene boranije
  • 200 g graška (možete koristiti i smrznutu boraniju i grašak)
  • limun
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • veza peršuna
  • veza vlašca
  • so i biber

Ostavite komentar