Priprema
Illi testeninu obarite prema uputstvu.
Crveni luk očistite i iseckati na sitne komade. Celer i baburu oprati i sitno iseckajte. Šargarepu oljuštite i narendajte.
U velikoj činiji pomešajte zajedno majonez, sirće, šećer, senf, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte u luk, celer, zelenu papriku, šargarepu, crvenu baburu i grkljančiće. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 4 sata pre služenja, a može i preko noći. Pre posluživanja dekorišite peršunom.
Sastojci
- 2 pakovanja Illi testenine (preporuka Grkljančić)
- 1 šolja majoneza
- 1/4 šolje belog sirćeta
- 2/3 šolje šećera
- 2,5 kašike senfa
- 1,5 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 velika glavica crvenog luka
- 2 stabljike celera
- 1 zelena babura
- 1/2 crvene babure
- 1 šargarepa (srednje veličine)
- po ukusu dodati crvene mlevene paprike
- *peršun za dekoraciju (opciono)