Priprema
Luk sitno iseckajte i propržite na ulju, dodajte sečeno meso i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri da omekša. Šargarepu isecite na kolutove i dodajte mesu. Dodajte sitno sečen beli luk, sok od paradajza, so, biber, začine, crvene začinske i tucane ljute paprike. Prelijte vodom toliko da pokrije meso. Poklopite i kuvajte sat i po na laganoj vatri, (što se gulaš duže kuva sve je bolji).
Povremeno lagano promešajte ili protresite šerpicu.
Testeninu kuvajte desetak minuta u vrijućoj posoljenoj vodi u kojoj ste stavili kašiku ulja. Kuvanu testeninu procedite i poslužite uz gulaš… Prijatno.
Zahvaljujemo se Adiliji Hodža na ovom receptu!
Sastojci
- 500 grama telećeg mesa za gulaš
- 3 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1,5 dcl. soka od paradajza
- so
- biber
- kašičica crvene začinske paprike
- kašičica ljute tucane paprike
- šolja vode
- malo ulja
- pakovanje širokih rezanaca