Priprema
Minestra Maritata iliti Venčana supa. Kao i većina i ja pomislih da se pravi na venčanju i donekle je to i istina osim što se ovde misli na dobar brak svih sastojaka. Ja bih ipak dodala, devojke kad budete umele da spremite ovakvu supu i naravno imate i ostale atribute, spremne ste za venčanje.
Priprema:
Ispržimo luk, dodamo beli luk, očišćeno i isečeno povrće, sve osim blitve. Nalijemo supu i pustimo da provri, onda smanjimo temperaturu na srednje i pustimo da se kuva desetak minuta. Zamesimo čuftice i samo ih malo sa svake strane propržimo. Dodamo blitvu i rezance u supu i posle pet minuta dodamo i čuftice. Kuvamo još nekoliko minuta, probamo da li je dovoljno slano i po potrebi dosolimo i onda uživamo!
Zahvaljujemo se Dubravki Džoli Belogrlić na ovom receptu!
Sastojci
- 1 crveni luk, iseckan
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1 peršun
- so i biber
- nekoliko listova blitve
- 2 iseckana štapa celera
- 2 l pileće bistre supe
- 50 g sitnih rezanaca
- Za ćuftice:
- 200 g svinjskog mlevenog mesa
- 50 g prezli
- 50 grama rendanog parmezana
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašika sveže seckanog peršunovog lista