Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Supe i čorbe » Napolitanska venčana supa

Napolitanska venčana supa

napolitanska-vencana-supa-dubravka-dzoli-belogrlic

Priprema

Fida-gnezdo

Minestra Maritata iliti Venčana supa. Kao i većina i ja pomislih da se pravi na venčanju i donekle je to i istina osim što se ovde misli na dobar brak svih sastojaka. Ja bih ipak dodala, devojke kad budete umele da spremite ovakvu supu i naravno imate i ostale atribute, spremne ste za venčanje.

 

Priprema:

Ispržimo luk, dodamo beli luk, očišćeno i isečeno povrće, sve osim blitve. Nalijemo supu i pustimo da provri, onda smanjimo temperaturu na srednje i pustimo da se kuva desetak minuta. Zamesimo čuftice i samo ih malo sa svake strane propržimo. Dodamo blitvu i rezance u supu i posle pet minuta dodamo i čuftice. Kuvamo još nekoliko minuta, probamo da li je dovoljno slano i po potrebi dosolimo i onda uživamo!

 

Zahvaljujemo se Dubravki Džoli Belogrlić na ovom receptu!

Sastojci

  • 1 crveni luk, iseckan
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 peršun
  • so i biber
  • nekoliko listova blitve
  • 2 iseckana štapa celera
  • 2 l pileće bistre supe
  • 50 g sitnih rezanaca
  • Za ćuftice:
  • 200 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g prezli
  • 50 grama rendanog parmezana
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika sveže seckanog peršunovog lista

Ostavite komentar