Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Pikatni paprikaš

Pikatni paprikaš

pikantan-paprikas

Priprema

Makaron

Crni luk sitno iseckati a meso iseći na krupnije parčiće. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati meso i ostaviti da se dinsta dok meso malo ne omekša. Dodati sok od paradajza i isečenu papriku na trake. Ljutu papričicu iseći sitno, zatim dodati lovorov list i posoliti. Naliti oko 1/2 litra vode i ostaviti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj dodati mešavinu začina po ukusu. U posebnoj posudi razmutiti kašiku brašna sa malo vode, pa preliti preko gotovog paprikaša i promešati. Ostaviti na vatri još 3 minuta pa skloniti sa ringle. Uz pikatni paprikaš, kao prilog služiti makarone, pripremljene na uobičajen način.

 

Zahvaljujemo se Suzani Mitić na ovom receptu.

Sastojci

  • 400 gr pilećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 1 koren celera
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 2 crvene sveže paprike
  • 1 zelena paprika
  • so
  • mešavina začina
  • crni i beli biber po ukusu
  • 1 kašika brašna
  • malo ulja
  • 4 lista lovora
  • 400 gr makarona po izboru

Ostavite komentar