Priprema
Crni luk sitno iseckati a meso iseći na krupnije parčiće. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati meso i ostaviti da se dinsta dok meso malo ne omekša. Dodati sok od paradajza i isečenu papriku na trake. Ljutu papričicu iseći sitno, zatim dodati lovorov list i posoliti. Naliti oko 1/2 litra vode i ostaviti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj dodati mešavinu začina po ukusu. U posebnoj posudi razmutiti kašiku brašna sa malo vode, pa preliti preko gotovog paprikaša i promešati. Ostaviti na vatri još 3 minuta pa skloniti sa ringle. Uz pikatni paprikaš, kao prilog služiti makarone, pripremljene na uobičajen način.
Zahvaljujemo se Suzani Mitić na ovom receptu.
Sastojci
- 400 gr pilećeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 1 koren celera
- 200 ml soka od paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 crvene sveže paprike
- 1 zelena paprika
- so
- mešavina začina
- crni i beli biber po ukusu
- 1 kašika brašna
- malo ulja
- 4 lista lovora
- 400 gr makarona po izboru