Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Pileći paprikaš na vojvođanski način

Pileći paprikaš na vojvođanski način

vojvodjanski-paprikas

Priprema

siroki-rezanac

Očišćeno pile isecite na manje komade, operite i posolite. Na zagrejanoj masti propržite sitno seckani crni luk, dodajte lovorov list, biber u zrnu, pola čaše vode i dinstajte dok luk ne ostakleni. Dodajte isečenu piletinu i kratko propržite da se meso malo zapeče (da se dobije aroma) pa nalijte vodom da ogrezne. Dodajte začinsku papriku i kuvajte na umerenoj temperaturi po mogućnosti bez mešanja oko 45 minuta vodeći računa da se meso ne raspadne. Ako je potrebno dodajte još vode. Kuvan paprikaš skinite sa vatre, umešajte suvi biljni začin, biber i ljutu papričicu isečenu na kolutove i promešajte. Rezance skuvajte u puno slane vode kojoj ste dodali kašiku ulja. Kada isplivaju na površinu vadite ih rešetkastom kašikom i prelijte hladnom vodom. Ocedite, i poslužite sa pripremljenim paprikašem.

 

Zahvaljujemo se Zuzanji Grnji na ovom receptu.

Sastojci

  • 1 pakovanje širokih rezanaca
  • 1 celo pile (1,5kg)
  • 3 srednje glavice crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike začinske paprike
  • 1-2 lovorova lista
  • 4-5 zrna bibera
  • soli i bibera
  • suvog biljnog začina
  • malo sveže ljute papričice

Ostavite komentar