Priprema
Povrće očistite, operite i dobro ocedite. Praziluk, šargarepu i tikvice isecite na tanke rezance, a šampinjone na listiće.
Šargarepu kuvajte minut-dva u ključaloj, slanoj vodi, dobro ocedite, a zatim ispržite zajedno sa seckanim lukom na vrelom ulju.
Špagete skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, ocedite, preručite u posudu za serviranje i preko njih sipajte prženu šargarepu i beli luk.
U istom tiganju u kojem ste pržili šargarepu, zagrejte novu količinu ulja i u njemu minut-dva pecite praziluk i tikvice, pa sipajte preko špageta.
Ovaj postupak ponovite sa španaćem i šampinjonima. Na kraju sve promešajte, dodajte đumbir, soja sos i suvi začin, sve zajedno preručite u tiganj, promešajte nekoliko puta na vreloj ringli i odmah servirajte. Ukoliko želite, ovom jelu možete da dodate i druge vrsta povrća ili komadiće mesa.
Sastojci
- 200 g ILLI špageta
- 200 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 100 g šargarepe
- 200 g tikvica
- 200 g praziluka
- 100 g spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl soja sosa
- kašičica đumbira u prahu
- kašičica suvog začina