Priprema
Šargarepu i koren paškanata i koren celera krupno narendajte. Pileće grudi isecite na manju parčad pa izmiksajte u blenderu. Glavicu crnog luka sitno isecite pa ispržite na zagrejanom ulju. Kada crni luk omekša dodajte mleveno juneće meso. Kada se meso proprži dodajte izmiksano pileće meso. Kada se i ono isprži dodajte narendani koren paškanata i celera i narendanu šargarepu. Posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina, dodajte isečen peršun i na kraju brašno. Promešajte varjačom pa nalite sa 1,5 litara vode. Kada se povrće skuva dodajte 3 sake rezanaca za supu. Na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Kuvajte jos minut dva, promešajte i služite.
Zahvaljujemo se Slađani Bokićć na ovom receptu!
Sastojci
- 250 gr mlevenog junećeg mesa
- 250 gr pilećih grudi
- 1 šargarepa
- 1 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika mešavine začina
- 1 koren celera
- 1 koren paškanata
- 1 lovorov list
- 200 ml kisele pavlake
- peršun
- ulje
- so
- mleveni crni biber
- 3 šake rezanaca za supu