Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Supe i čorbe » Supa od mešanog mesa

Supa od mešanog mesa

supa-od-mesanog-mesa-sladjana-bokic-ex-majer

Priprema

Tarana

Šargarepu i koren paškanata i koren celera krupno narendajte. Pileće grudi isecite na manju parčad pa izmiksajte u blenderu. Glavicu crnog luka sitno isecite pa ispržite na zagrejanom ulju. Kada crni luk omekša dodajte mleveno juneće meso. Kada se meso proprži dodajte izmiksano pileće meso. Kada se i ono isprži dodajte narendani koren paškanata i celera i narendanu šargarepu. Posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina, dodajte isečen peršun i na kraju brašno. Promešajte varjačom pa nalite sa 1,5 litara vode. Kada se povrće skuva dodajte 3 sake rezanaca za supu. Na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Kuvajte jos minut dva, promešajte i služite.

 

Zahvaljujemo se Slađani Bokićć na ovom receptu!

Sastojci

  • 250 gr mlevenog junećeg mesa
  • 250 gr pilećih grudi
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1 koren celera
  • 1 koren paškanata
  • 1 lovorov list
  • 200 ml kisele pavlake
  • peršun
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
  • 3 šake rezanaca za supu

Ostavite komentar