Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Testenina sa vrganjima

Testenina sa vrganjima

testenina-sa-vrganjima

Priprema

Siroki rezanac GRUPA

Prvo potopiti vrganje u mlaku vodu (prethodno ih oprati).

Crni luk, šargarepu i papriku sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju uz povremeno mešanje (nekoliko minuta). Dodati usitnjene vrganje i oljušten i iseckan paradajz. Kada provri, dodati šećer i sitno iseckan beli luk. Kuvati oko 5 minuta na srednjoj temperaturi, pa dodati so, biber, origano i palentu. Kuvati još koji minut.

Ukoliko je sos gust za vaš ukus, dodajte malo vode, a ukoliko vam je redak, dodajte još malo palente.

Dok se povrće dinsta testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice. Skuvanu i oceđenu testeninu možete odmah izmešati sa povrćem ili na tanjir prvo staviti testeninu, preliti je sosem, dodati zeljenu količinu krem meslaca, dekorisati maslinama i peršunovim listom, pa posuti origanom.

 

Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.

Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com

Sastojci

  • 1 pakovanje širokih rezanaca Illi
  • 30 g suvih vrganja
  • 3 kašike ulja po izboru
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 2 srednje paprike
  • 400 g svežeg paradajza ili konzerva pelata
  • 1 kašičica šećera
  • 1 čen belog luka
  • 1 ravna kašika palente Illi
  • začini po ukusu: so, biber, origano
  • po potrebi krem maslac, masline i peršunov list

Ostavite komentar