Priprema
U lonac staviti ćureće meso, šargarepu, krompir i očišćenu belu zelen. Naliti hladnom vodom i poklopiti. Kuvati na blagom ključanju. Supa ne sme jako da vri. Za to vreme na plotni ili u rerni ispeći opran crni luk zajedno sa ljuskom. Dodati kupus i ispečen luk sa ljuskom i kuvati dok se meso i šargarepa ne skuvaju. Nakon toga, procediti supu. Meso odvojiti od kosti i usitniti, a šargarepu iseckati na kolutiće i sve to vratiti u supu. Ostalo povrće možete izbaciti. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati taranu i u poklopljenom loncu kuvati još 3-4 minuta. Poklopljenu supu ostaviti 2-3 minuta da se prohladi i možete je poslužiti. Prijatno!
Napomena: Uloga kupusa je da pokupi suvišnu masnoću i supi da fin sladunjav ukus.
Sastojci
- Ćureće meso (leđa, šija)
- 3-4 šargarepe
- 2-3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- ½ celera
- ¼ glavice slatkog kupusa
- Mešavina biljnih začina
- So
- Biber