Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Gulaš sa belim vinom

Gulaš sa belim vinom

gulas-sa-belim-vinom

Priprema

Makaron

Meso iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje dodati seckani crni luk i malo propržiti zatim dodati iseckano meso pa jos malo prodinstati dodati senf, kari, dimljenu alevu papriku, so, biber, suvi začin. Sve fino promešati i sipati 1 litar hladne vode. Krčkati na laganoj vatri 60 minuta zatim dodati belo vino i krčkati još 10 minuta pred sami kraj kuvanja dodati iseckani beli luk. U posebnoj šerpi obariti jednu kesu makarona. Gulaš servirati sa makaronama i poslužiti uz ohladjeno vino.

 

Zahvaljujemo se Dijani Popović na ovom receptu!

Sastojci

  • 1 kg telećeg mesa od plećke
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 0,25dcl belog vina
  • pola kafene kašičice kari začina
  • 1 supena kašika senfa
  • 1 kafena kašičica dimljene aleve paprike
  • so
  • biber
  • suvi začin po ukusu
  • 2 supene kašike ulja

Ostavite komentar