Priprema
U veću šerpu staviti vodu za kuvanje testenine koju ćete skuvati prema uputstvu sa kesice.
Sitno iseckan mladi luk i sitno rendanu šargarepu propržiti na vrelom ulju, oko 3-4 minuta.
Dodati oceđen pasulj, so i ljutu papriku.
Skuvanu testeninu ocediti i dodati u prethodno napravljenu smesu.
Prilikom služenja, testeninu posuti smesom od belog luka, limuna, šargarepe i mladok luka koju ćete prpremiti na sledeći način:
Beli luk izgnječiti upresi ili iseckati što sitnije, dodati limunov sok, rendanu šargarepu i iseckan mladi luk. Sve sastojke dobro sjediniti.
Količinu soli i ljute paprike prilagodite vašem ukusu.
Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.
Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com
Sastojci
- 1 pakovanje integralne Illi testenine
- 3 kašike ulja
- 2 struka mladog luka
- 1 srednja šargarepa
- 400 g kuvanog šarenog pasulja (može i iz konzerve)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica tucanje ljute paprike
- 1 čen belog luka
- sok od pola limuna
- 1 mala šargarepa
- 1 struk mladog luka